Νεες πληρωμες απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Posted on Updated on

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα 12/4  έγινε πληρωμή υπολοίπων της Ενιαίας Ενίσχυσης 6.440 δικαιούχων έτους 2011 με ποσό: 5.357.338,90 ευρώ. Επίσης, θα είναι διαθέσιμες οι πληρωμές που αφορούν την πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών με συνολικό ποσό 8.200.000 ευρώ περίπου (τα χρήματα πιστώθηκαν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη από την ΑΤΕ) και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και του 2010, που φθάνουν τα 17 εκατ. ευρώ περίπου. Ωστόσο, η πληρωμή της εξισωτικής του 2011 μετατίθεται για τον Ιούνιο. Ταυτόχρονα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποιοτικό παρακράτημα στο ελαιόλαδο θα πληρωθεί πιθανότατα μέσα στον Μάιο.

Παράλληλα, τη Μεγάλη Πέμπτη πρόλαβε να καταβληθεί ένα μέρος των χρημάτων της επιστροφής ΦΠΑ για όσες Ενώσεις είχαν από νωρίς έτοιμους τους φακέλους με τα τιμολόγια των μελών.

Τέλος, την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Τετάρτη του Πάσχα) έχει προγραμματίσει και άλλες πληρωμές, οι οποίες αφορούν το ποιοτικό παρακράτημα για τα σιτηρά και τα αιγοπρόβατα, υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης και άλλα 8 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος. Η ειδική ενίσχυση για το ποιοτικό παρακράτημα των σιτηρών είναι στα 8 ευρώ το στρέμμα ενώ για τα αιγοπρόβατα υπολογίζεται στα 3 ευρώ ανά ζώο.